Beskrivning

LT470 panel

Framtidens värmesystem är här! Äntligen ett helt ljudlöst värmesystem som ger dig golvvärme i alla rum du placerar en infrapanel. Ett värmesystem som inte innehåller några rörliga delar, dvs livslängden är beräknad till 40-50 år. Ett värmesystem som ger dig oslagbar, jämn och skön värme överallt, känslan att gå in i ett rum som är uppvärmd med en infrapanel måste upplevas! Tack vare att panelen ej värmer luften torkar panelen heller inte upp luften, du slipper torr och bränd luft i rummet. Panelen ser istället till att du bibehåller en bättre fuktighet i luften, vi torkar fukt ur material som tillförs luften. Med smart styrning kan du tidsstyra varje termostat för sig, du kan ställa olika program för olika rum samt att du nu även kan fjärrstyra hela eller delar av systemet via en mycket smart APP! Du kan enkelt tilldela familjemedlemmar APP;en för enbart dennes rum, aktivera sedan GPS i APP;en så känner systemet av när du lämnar hemmet eller när du är på väg hem, så har du varmt och skönt hela tiden du är hemma utan att ha på onödig värme när du eller familjemedlemmar är borta!

Fullständig rumsuppvärmning: Denna panel är på 470watt och räcker till max 9,5m2 stora rum för fullständig uppvärmning. För att panelen skall klara av att höja luftens temperatur i ett rum är det väldigt viktigt att man följer dimensioneringskraven. (se dimensioneringskraven nedan)

Vill du enbart värma ett litet område i ett rum kan du placera panelen över den yta du vill värma, tex soffan du alltid sitter i men upplever kall. Placera då en panel över del del av soffan du sitter i, starta panelen när du sitter där eller tidsprogrammera termostaten så den går av sig själv enligt ditt schema. Du kommer att få värme enbart där panelen sitter, observera att den i detta fall Ej kommer att klara av att värma hela rummet.

Tillfällig värme i tex ett uterum: InfraComforts infrapaneler är så kallade lågtemperatur paneler, det innebär kort att om omgivande luft i rummet är under +10 grader så kommer panelen att ha väldigt svårt att öka temperaturen i utrymmet. Detta eftersom luften kyler ner panelen och den kommer inte upp i arbetstemperatur. Därför bör du hålla minst +10 grader i utrymmet med våra paneler. Uterum bör vara isolerade för att värma med infrapaneler. När du håller +10 grader med våra paneler i tex ett uterum och skall vistas i uterummet, ställ då upp temperaturen på termostaten. Panelerna kommer att börja jobba och avger konstant värme, detta gör att du kan vistas i ett rum med +10 grader men med en panel som är aktiv och värmer dig. Under tiden panelen jobbar upp temperaturen i luften kommer den ändå att hålla dig varm och skön.

Badrum och tvättstugor: Våra paneler lämpar sig extra bra i badrum eller tvättstugor! Du får golvvärme i alla utrymmen du sätter en infrapanel, sedan råkar infravärme vara extremt effektivt för att torka fukt ur material. Golv, väggar, tak, spegel ja till och med tvätten i rummet torkar upp oerhört mycket snabbare än med vanliga radiatorer. Följ dimensioneringskraven för badrum, dvs minst 75w/m2.

 

Teknisk information:

Slimmad vit design – Ramen är 0,2cm bred, panelen är 1,5cm djup och pulverlackad med samma vita färg som panelen – smälter in väldigt bra.
Väger väldigt lite (3 till 6 kg) Enkel att montera på vägg/tak med endast 4/6 skruvar, bygger endast 2 cm från fästet.
Robust ”Sandwich” design gör att panelen står emot stötar och yttre påverkan bra.
Eco – 12% mer effektiv än föregångaren med senaste tekniken, minimal värmeförlust på baksidan tack vare avancerad isolering. (2*0,5 cm PE/ALU)
Temperaturen på baksidan blir endast ca 35-40°C, så vi riktar all energin till önskade 70°C på framsidan.

 

 

Dimensionering regler för en 470w panel:

(den räcker till max)

9,5kvm = 50W/kvm (Normalt isolerat utrymme med minst 200mm isolering väggar och tak)

7,5kvm = 60W/kvm (sämre isolerat utrymme, mindre än 200mm isolering väggar och tak)

6kvm = 75W/kvm gäller alla badrum och våtutrymmen!