Städtips

Se vår produktfilm om Fix-Universal eller läs våra städtips nedan. Hör gärna av dig vid frågor eller funderingar, vi hjälper dig mer än gärna. Vårt jobb är ditt rena hus!

Ladda ner information om Fix-universal i PDF, klicka här »

Nedan följer tips och råd om hur du rengör.

Köket

Diskbänk, ugn, spishäll, kylskåp ,köksluckor etc. Hur rengöra och med vilka hjälpmedel?

Diskbänken

Använd Fix-universal, den gröna burken och den gula svampen .Börja med att ta vatten i svampen och stryk sedan över pastan. Därefter kramar du fram ett skum och börjar sedan polera över diskbänken. Mycket viktigt att arbeta med skummet. Sedan tar du vatten och sköljer av den, torka sedan torrt med handduk. Resultatet blir superblankt. Nu kommer den att vara smutsavvisande i flera veckor framöver. Vi undviker på detta sätt att det blir vattenmärken kvar på bänken. Det ger ett rent och snyggt utseende.

Spishäll

Fix-universal tar bort mjölk, socker eller annat som man råkar bränna fast. Använd mycket skum när man applicerar fixet på spishällen . Gnugga fram och tillbaka så lossnar det fastbrända. Undvik att använda den skrapa som ni fick när ni köpte spishällen, har man otur så repar man hällen

Ugnen

Fix-universal den gröna burken tar bort allt som bränner fast i ugnen Arbeta med skummet.

Lite Tips. Låt medlet ligga kvar 15 minuter så lossnar det snabbare och lättare.  Sedan är det bara att torka bort med en trasa eller hushållspapper. Ett stort hjälpmedel för ugnen är att man lägger in ett TFX droppskydd som finns att köpa på hemsidan. Droppskyddet skall ligga kvar alltid, när det blir kladdigt så skölj av detta under vattenkranen och lägg tillbaks. Tål över 250 grader.

Köksluckor

Använd Fix-universal eller Fix-allrent på era köksluckor. När det gäller det gröna Fixet så använd mycket skum sedan torka av med trasa. Fix-Allrent är ett färdigt koncentrat av fix-universal  som man sprayar över den yta som man vill ha rent, sedan torkar man av med en trasa eller hushållspapper. Ett tips är att köpa vår Mickro Wet trasan, oslagar i användning.

Badrum

När det gäller badrummet så använd Fix-universal, den gröna burken. Applicera fixet på svampen och krama fram ett skum. Man kan ta även en avlagd tandborste med fixet på och dra fram och tillbaka i fogarna så släpper både mögel och avlagringar som har bildas dä. Ett Tips är att efter rengöringen så kan man ta och vaxa över ytorna med ett vax utan slipmedel. Då får man ett fullgott skydd i lång tid framöver.

Bilvård

Ta och dammsug bilen först  och sedan kan man ta bort de invändiga fläckarna med Textilfixaren. Gör så här ,Ta 1dl vatten i en skål  och ta sedan medlet från burken med en sked och krama fram ett skum med en svamp. Applicera skummet på fläcken och använd svampen, dra fram och tillbaka över fläcken. Torka sedan av med en trasa. När det gäller skinn i bilen så rekommenderar jag skinnfix. Du får ett skydd och skinnet får tillbaka lysten samt smidigheten. På detta vis så undvikerman att det blir torrsprickor i skinnet. Det blir även dammavstötande och vattenavstötande.

Sedan när det gäller utsidan av bilen så spola alltid av bilen först för att avlägsna grus och damm. Sedan tar man en hink och har lite schampo i vattnet och tvättar av bilen. När det gäller fälgarna  så rekommenderar jag Fälgfix . Om man vill vaxa bilen så finns det både hårdvax och Diamantfix som hjälpmedel. Jag rek 2 gånger per år då har man ett fullgott skydd för bilen

Husvagnen

Tvätta hela husvagnen med fix-universal.  Använd mycket skum så du kan tvätta hela den knottriga ytan och avlägsnar insekter ,salt och tjärfläckar. Man kan även ta rutorna i plast.

VAXA Sedan husvagnen med diamantfix eller Fix –Hårdvax utan slipmedel och silicon. Bara det bästa är gott nog åt din husvagn/husbil.

Båten

Tvätta hela båten noga först med fix-universal. vattenlinjen ,sot på akterspegeln ,gällkott ,allt i plast fendrar m.m. Man bör sedan vaxa med ett icke silikonbaserat vax utan välj några av våra vaxer. Använd Fix –Hårdvax eller Diamant Fix. Hör av er vid frågor.